Iskolai étkezés

Tájékoztató e-menza kártyáról

Tisztelt Szülők!

Ismét jelezzük a szülők felé, hogy az e-menza kártya kiváltása KÖTELEZŐ  a bölcsődés, óvodás gyermekeknek és az iskola felső tagozatos (5-8. osztályos), valamint a gimnáziumi tanulóknak !

A kártya használatával egyszerűen ellenőrizhető a rendelés, a sorban állás lerövidül és felgyorsul az étel kiadása.

Megkérnénk azokat a szülőket, hogy akik igénybe veszik az iskolai étkezést, rendeljék meg FELSŐ TAGOZATOS és GIMNÁZIUMBA járó gyermekük részére a menzakártyát.

               Határidő: 2023. március 1.


Továbbiakban tájékoztatjuk a szülőket, hogy a következő tanévben (2023/2024.) csak azoknak a FELSŐS és GIMNÁZIUMI tanulóknak nyílik meg az E-menza felület, akinek menzakártyája is van.


MENZAKÁRTYA igénylés:

Az étkezéshez szükséges menza kártyát akkor kapja meg a tanuló, ha a szülő átutalta az önkormányzat költségvetési számlájára az 1000 Ft letéti díjat.  

                                  K&H Bank  10400494-50505156-57531006                                          
Az összeg beérkezése után az önkormányzat értesíti az oktatási intézményt, hogy mely gyermeknek adhatják ki a kártyát.

 Az azonosítás miatt fontos, hogy a közleményben az alábbi adat szerepeljen:

gyermek neve, intézmény, osztály, oktatási azonosító (ha van), kártya letéti díj

 A 100 % normatív kedvezményben részesülőknek (ingyenesen étkezőknek) is meg kell fizetni a kártyadíjat, mivel a gyermek az intézmény étkezőjében a kártya terminálhoz való érintésével tudja majd igénybe venni a megrendelt étkezést.


Pécel Város Önkormányzata


Pécel Város Önkormányzatának tájékoztatója
a le nem mondott étkezések törléséről

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ingyenesen étkezők hiányzásai miatt le nem mondott étkezés-rendelések több milliós kárt okoznak az önkormányzatnak.

Korábban már értesítettük azokat a szülőket, akik a vonatkozó jogszabályok (1997. évi XXXI. törvény, valamint 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet) értelmében az Önkormányzat által biztosított 100 % kedvezményes étkezést igénybe veszik, hogy a jogi szabályozásnak megfelelően betegség/távollét esetén az étkezést kötelesek lemondani az E-menza felületen.  Ezen szabályt az E-menza rendszerben történő regisztrációkor el is fogadták.


Az E-menza felületen egy új funkció lett beállítva, amely kiszűri azokat az étkezőket, akik rendszeresen nem mondják le az étkezést hiányzás esetén.


Azoknak a 100% kedvezménnyel (ingyenesen) étkezőknek, akik 2 nap hiányzás, illetve étel át nem vétele esetén nem mondják le az étkezést, a rendszer automatikusan törli a további megrendelést!

A szülő egy email értesítést kap a rendszertől az étkezés törlésének tényéről.

Az étkezés további igénybevételéhez az újra rendelésről a szülőnek kell gondoskodnia.


Kérjük ennek szíves tudomásul vételét!


Pécel, 2023. január 31.

Pécel Város Önkormányzata